måndag 16 november 2009

Trafikfråga (Färjestaden)


På begäran kommer här en fråga angående väjningsplikt i korsningarna på bilderna.
Du färdas på Skogsgatan.
Vilken företrädesregel gäller i samtliga korsningar ?




3 kommentarer:

  1. Nu ger man väl sig ut på hal is, men i min värld gäller högerregeln. Jag lämnar alltså företräde åt trafik som kommer från höger. Detta med motiveringen att det saknas skyltar som anger annat. T ex att jag befinner mig på en huvudled. (Kan de´va´sau?)

    SvaraRadera
  2. Alldeles riktigt Tomas. kan du förstå att ett flertal boende längre upp på Skogsgatan ger fingret åt de som har företräde. Bara för att en gata är bred och rak, så tror dom att dom har företräde. På sjön hejar man på varandra vid möte, likaså ni mc-knuttar, lastbilsförare och bussförare. Men vanliga dödliga bilförare ger fingret. Snacka om små skitar bakom ratten.

    SvaraRadera
  3. Av någon märklig anledning tappar många all sans och vett när de sätter sig bakom ratten. Man behöver inte blinka (hade en bakom mig idag som låg tätt tätt inpå och som inte blinkade en enda gång från rondellen på ölandssidan till Fredriksskansbron), man räcker fingret (tänk om det var mormor eller min gamla lågstadielärare som skulle haft företräde och som istället fick fingret) och beter sig allmänt illa. Nu blir det generaliseringar, men det finns tyvärr för många som beter sig jätteilla bakom ratten.

    SvaraRadera