tisdag 5 mars 2013

Kommunala angelägenheter.

 Våren är på intåg och då brukar vi vakna till och bli piggare. Tankarna tenderar att bli klarare.
Kommunen behöver också tänka till över:
1. Snöröjningen. På många ställen har den varit bra och på många andra ställen har den varit undermålig. Och slutligen ibland övernitisk. Viktigt med en precis
upphandling inför nästa vinter.
2. Anvisningarna i trafiken. I Färjestadens tätort är det för många, omöjligt att veta vad som gäller. Beroende från vilket håll man kommer, gäller olika hastighetsgränser. Ibland vet man om det är huvudled och ibland inte. Ibland är det tårta på tårta.
En riktig genomgång och tillrättaläggande är absolut nödvändig.
3. Politikerkris. Nu slutar ytterligare en ung politiker (Malin Hedberg). Kommunen utarmas på unga, friska politiker, som kan föra vår kommun framåt. Detta är mycket allvarligt och måste omgående göras något åt. Annars blir det som Ulf Hedman skrev i Ö-bladet bara pensionärer kvar i politiken.

2 kommentarer:

  1. Som vanligt huvudet på spiken, Anders! Jag kan inte annat än hålla med dig i dina tre punkter. Viktigt att vi vitaliserar politiken oavsett parti. Vi måste värna om de unga!

    SvaraRadera
  2. Det är för mycket mot i politiken och alldeles för lite framåt. Något måste göras för att unga får möjligheten att verkligen påverka. Färjestaden är på väg riktigt framåt, men känns som om politiken stagnerar och bromsar. Fram för friska idéer och satsningar.

    SvaraRadera