måndag 18 april 2011

Parkeringsvakter i Färjestaden

Snart är det tydligen dags för parkeringsvakter i Färjestaden. Om vi inte slarvat så mycket när vi parkerar, så kanske vi sluppit bevakning.
Det vi får hoppas är att dessa vakter är välutbildade, för annars kan det bli rörigt. Skyltningen i F-staden behöver ses över.
Bild 1 är skyltningen tårta på tårta. Förbudstavlan mot parkering är onödig. Gatan är huvudled och då är parkering förbjuden. Alltså Brandstationsgatan är huvudled.
Vänder vi oss om och tittar mot Telegatan, så finns ingen tavla som säger att denna är huvudled, trots att alla korsande har väjningsplikt.
Längs med Telegatan är generellt parkering tillåten. Notera dock den felparkerade bilen på trottoaren, som också har nosen i fel riktning.
Fortsätter vi vår färd ända bort till Järnvägsgatan, så uppstår nästa tveksamhet.
På Bild 3 från Runsbäcksvägen in på Järnvägsgatan, ser vi att denna är huvudled, men också förbud att stanna,vilket gör att vi inte ens kan stanna och släppa av eller ta upp någon eller lasta av eller på.
Detta gäller fram till Telegatan, där  förbudet att stanna upphör och det blir förbjudet att parkera hela J-gatan tills huvudleden upphör.
Problemet är att om du kommer från Telegatan och svänger in på J-gatan, så får du ingen upplysning om att du kommit in på en huvudled, vilket skulle göra att parkering är tillåten.
Krångligt eller?
Dags att göra ngt. åt skyltningen innan parkeringsvakterna börjar lappa och kanske lappar fel!

2 kommentarer:

  1. Det har jag aldrig tänkt på. Fanken, nu måste jag ju börja tänka när jag kör även här. Skönt att ha dig till hands som kan ge råd.

    SvaraRadera
  2. Jag tänker återkomma med fler konstigheter från byn. Hastighetsbegr. är nästa konstighet.

    SvaraRadera