fredag 15 januari 2010

Ta sitt ansvar eller gömma sig.

Läste att skidåkaren Mattias Fredriksson, som tillhört skidlandslaget i en herrans massa år, inte blev uttagen till OS. Detta fick han reda på via ett SMS. Att som landlagsledare gömma sig bakom ett SMS och inte ta ett snack mellan fyra ögon påminner om, när oerfarna ungdomar gör slut. Väx upp !

Hockeyspelaren Mikael Samuelsson blev inte heller han uttagen till OS. Bengt-Åke Gustavsson har inte heller där hört av sig personligen. Svagt !

I de politiska debatter som hittills sänts i TV, har partierna helt gaggat om vad andra partier gjort för fel tidigare, istället för att tala om vad dom absolut står för och vill genomföra. Det är också att gömma sig och inte ta ansvar.

Ringer du till ex.vis Telia, Telenor, E`on, Fortum, Vattenfall o.dyl. stora företag, så får du varje gång tala men nya personer som var för sig inte tar ngt. som helst ansvar. Man gömmer sig bakom någon annan person.

I trafiken skyller t.o.m. pastorn på dålig skyltning när han fastnar i fartkontroll, istället för att ta sitt ansvar.

Vem kan vi lita på?

Det verkar tyvärr ligga i tiden att personligt ansvar inte är något som är viktigt.

Är det ett samhälle vi vill ha?

1 kommentar:

  1. Skulle kunna tillföra ytterligare exempel angående det här med tillit. Men det räcker nog med de du tar upp. Visst är det frustrerande. Dock, man får ändå vara tacksam att den som i natt begick ett mord här i Lindsdal var "rakryggad" och inte skyllde på någon annan.

    SvaraRadera